ProBeautyn hoitoon turvallisesti myös korona-aikana

ProBeautyn hoitoon turvallisesti myös korona-aikana

Hyvä asiakkaani!

Vallitseva koronatilanne on aiheuttanut myös erityisjärjestelyjä ProBeautyssä. Asiakkaidemme ja työntekijöidemme turvallisuus on meille tärkeintä, josta johtuen olemme tehneet hoitolassa järjestelyitä, jotta hoitoihin voi tulla turvallisesti myös korona-aikana.

Asiakkaiden rytmitys on ProBeautyssä jo entuudestaan huolehdittu niin, että asiakas ei ole hoitolassa samaan aikaan toisen asiakkaan kanssa (vähintään puolen tunnin tauko asiakkaiden välillä).

Lisäksi muistutamme asiakkaitamme kotihoidosta, joka kannattaa viimeistään nyt laittaa kuntoon, etenkin, jos et halua tulla hoitoon korona-aikana. ProBeautystä saat räätälöidysti omalle iholle sopivat kotihoitotuotteet, muun muassa tehostetun kotikasvohoidon tekemiseen.

Kysy lisää:

tai 0405488023

 

Lue alta useimmin kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia hoitoihin liittyen:

Onko kosmetologilla käynti turvallista Covid-19-epidemian aikana?

On tärkeää, että sekä kosmetologi että asiakas arvioivat oman terveydentilansa huolellisesti suojatakseen toisiaan mahdolliselta tartunnalta. Minulle on kosmetologina ja sairaanhoitaja ensisijaisen tärkeää suojata nimenomaan asiakasta hoitolassani mahdolliselta tartunnalta. Käytän kaikissa hoidoissa sekä maskia että käsineitä koko hoidon ajan huomioiden hyvän käsihygienian myös hanskoja käytettäessä. Mikäli toisella osapuolella on hengitystieinfektion oireita, matkalta paluu tai kontakti koronaviruspotilaan kanssa edellisen 14 vuorokauden, jo varattua aikaa pitää lykätä.

Miten virus tarttuu? Voiko viruksen saada hoitopöydän kautta?

Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisara- ja kosketustartuntana, kun henkilö yskii tai aivastaa. Olen noudattanut työssäni jo aikaisemmin hyvän hygienian periaatteita. Nyt noudatan niitä sairaanhoitajan työstä saamallani hygieniakoulutuksella, jos mahdollista, vieläkin tarkemmin. Kaikki pinnat desinfioidaan huolellisesti jokaisen asiakkaan jälkeen. Tavanomaiset siivousaineet tehoavat hyvin myös koronavirukseen. Käytän jatkuvasti myös hoitolakäyttöön tarkoitettuja desinfiointiaineita.

ProBeautyn toimintaa toteutetaan vastuullisesti ja hoitolassani ylläpidetään korkealaatuista aseptiikkaa:

  • Pesen ja desinfioin kädet huolellisesti ennen hoitoa ja hoidon jälkeen
  • Kaikki hoidot tehdään kertakäyttökäsineillä
  • Hoitopöytä ja puhdistetaan desinfiointiaineella jokaisen hoidon jälkeen
  • Pinnat, kahvat, saniteetti yms. pyyhitään ja desinfioidaan päivittäin ja tarpeen mukaan useamminkin
  • Kertakäyttöiset käsipyyhkeet ovat aina olleet asiakkaiden valittavana ja ovat sitä tietenkin edelleen korona aikakautena

Voiko kasvohierontaa tehdä epidemian aikana, onko se riski asiakkaalle tai hoitajalle?

Noudatan kasvohoidoissa samoja varo-ohjeita kuin muissakin hoidoissa, joten kasvohieronnassa ei ole suurempaa riskiä kuin kasvohoidon tekemisessä suojattuna on muutenkaan. Kasvohieronnan tuntuma voi olla hieman erilainen, kuin normaalisti, johtuen käyttämistäni kertakäyttökäsineistä. Kasvohoidoissa käyneet asiakkaani ovat kuitenkin kertoneet hierontatunteen olleen miellyttävä käsineistä huolimatta.

Voiko oireeton henkilö tartuttaa?

Uusimpien tutkimusten mukaan on mahdollista, että tartunnan saanut henkilö voi levittää virusta eteenpäin jo ennen oireiden alkamista. Tartuttavimmillaan sairastunut on silloin, kun hänellä on eniten oireita, jolloin asiakas tai hoitaja ei edes voi tulla hoitolaan. WHO:n mukaan nykytiedolla valtaosan tartunnoista aiheuttavat oireiset henkilöt. Suojauksia käyttämällä sekä asiakas että minä hoitajana olemme molemmat paremmin suojautuneina mahdollista tartuntaa vastaan.

Kuinka kauan sairastumisen jälkeen pitää odottaa, että voi tulla hoitoon?

THL:n ohjeiden mukaan hyväkuntoinen COVID-19-potilas voi lääkärin harkinnan mukaan sairastaa kotona. Hoitoa kotona jatketaan vähintään 7 vrk. Jos potilaalla on oireita vielä 7 vrk:n jälkeen, hänen tulee olla kotona, kunnes hän on ollut oireeton vähintään vuorokauden ajan.

Entä jos itse on oireeton, mutta perheenjäsen on sairastanut koronan ja toipunut siitä?

Asiakkaan tulee seurata omaa vointiaan 14 vuorokauden ajan viimeisestä oireisen koronaviruspotilaan kanssa olleesta kontaktista eli käytännössä perheenjäsenen paranemisesta

Milloin virusepidemia on ohi?

Tätä ei pystytä vielä ennustamaan.

Jos koronan sairastaa nyt, saako sille immuniteetin?

Pidetään todennäköisenä, että koronaviruksen sairastanut saa immuniteetin. Immuniteetin vahvuutta ja kestoa ei vielä tiedetä.

 

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

 

AJANVARAUS

Voit varata ajan nettiajanvarauksen kautta tästä tai puhelimitse 040 548 8023 tai sähköpostitse